DW B 2013 4 heeft dorst naar de Rijn

          
                                                                                 Foto: Miek Zwamborn

Ooit was de Rijn een rivier waarin het goud dat op de bodem rustte, bewaakt werd door drie Rijndochters. Deze mythische rivier was de levensader van een Europa dat als denkbeeldige gemeenschap samengehouden werd door een rijke en diverse culturele en sociale geschiedenis. Deze editie van DW B heeft dorst naar de Rijn. De rivier is tijd, het sediment op de bodem is geheugen. We reizen terug naar de oorsprong van de rivier en dreggen naar de mythische sedimenten, het culturele residu en de drenkelingen om die opnieuw leven in te blazen. Rijndorst, rijmdorst. Weg met de starre, hiërarchische wereld: we laten alles vloeien. Samensteller Bas Groes schreef een tekst over mythologieën van verlies en nodigde B. Zwaal, Joep Leerssen, Atte Jongstra, Jan van Mersbergen, Miek Zwamborn, Stan Lafleur en John Worthen uit zich in de Rijn te verdiepen.
        Analoge ruimtes brengt met ‘Treinen’ Michel de Certeau, Ellen Zoete en Lilith Ronner van Hooijdonk samen in een katern en Bart Meuleman publiceert ‘Rue Thérésienne'. Voorts in dit nummer: ‘Lemmata’, ‘Boeken’ en ‘Tijdschriften’.
       
Beelden in dit nummer zijn van Joris van de Moortel.

Deze aflevering wordt op vrijdag 11 oktober om 20.30 u. voorgesteld in Perdu te Amsterdam (Kloveniersburgwal 86). Met optredens van Atte Jongstra, Bas Groes, Jan van Mersbergen, Maud Vanhauwaert, B. Zwaal, Lucas Hüsgen en Miek Zwamborn.

In samenwerking met deBuren. Reserveren: www.perdu.nl