België

Johan Clarysse
Biografie

Johan Clarysse woont en werkt in Brugge en maakt schilderijen, tekeningen en collages. Hij studeerde filosofie aan de KU Leuven, voor hij voor de beeldende kusnten koos. Vanaf 2000 volgden verschillende tentoonstellingen in galeries en musea in binnen- en buitenland en maakte zijn werk deel uit van talrijke collecties. Na een eerste monografie bij uitgeverij Ludion verscheen een paar jaar terug een tweede monografie over zijn werk Walden & other suspicions bij MER Paper Kunsthalle. www.johan-clarysse.be

 

Artikels
Bob vanden Broeck
1988°
Biografie

Bob vanden Broeck (1988) is kunsthistoricus, dichter, criticus en essayist. Hij werkte mee aan diverse tentoonstellingscatalogi in binnen- en buitenland. Hij stond in de top-100 van de Turing Gedichten Wedstrijd 2016. Dit jaar gaat hij met het Vlaams-Nederlandse Huis deBuren op schrijfresidentie naar Parijs. 

Artikels
Didier Verbruggen
1970°
Biografie

Didier Verbruggen (1970) studeerde archeologie, filosofie en journalistiek. Hij publiceerde een journalistiek boek over de financiën van het ACW en talloze onderzoeksrapporten over conflicten in Afrika. Een verhaal van zijn hand verscheen in De Brakke Hond.

Artikels
Gilles Michiels
1994°
Biografie

Gilles Michiels (1994) is schrijver en cultuurjournalist. Hij publiceerde onder meer in rekto:verso, De Morgen en Focus Knack en was cultuurredacteur bij het Leuvense studentenweekblad Veto. Als schrijver stond hij in 2016 in de finale van Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd van de Lage Landen, en won hij de Interuniversitaire Literaire Prijs voor poëzie. Deze zomer voltooide hij zijn master Westerse Literatuur aan de KU Leuven.

Artikels
Christiane Faes
Biografie

Christiane Faes werd geboren te Antwerpen, waar ze in 1962 een studie startte Filmscenario en Geschiedenis van de Moderne Kunst en les kreeg van Ivo Michiels. Sindsdien waren ze onafscheidelijk. Ze werd in 1965 zijn derde echtgenote en was een grote inspiratiebron, vanaf  'De sneeuwdialoog' uit Het boek Alfa tot  Maya Maya, het werkje dat Michiels net voor zijn overlijden in 2012 publiceerde. In 1980 verhuisden ze samen naar Le Barroux in de Provence, waar ze nu nog steeds woont. Ze studeerde er Chinees-oosterse filosofie en kalligrafie en is een passioneel muziekliefhebber. Momenteel schrijft ze aan het boek Namaste, een hommage aan Ivo Michiels.

Vincent van Meenen
1989°
Biografie

Vincent van Meenen (1989) studeerde in 2014 af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en debuteerde in 2016 met Licht en geluid. In 2012 won hij de jury- zowel als de publieksprijs van Write Now! Tussen 2014 en 2016 maakte hij theatervoorstellingen met vluchtelingen in Athene. Eerder dit jaar schreef hij de geïllustreerde dichtbundel Pluimgewicht en in het najaar 2017 verschijnt bij Nijgh & Van Ditmar zijn tweede roman Tuin

Artikels
Gerda Dendooven
1962°
Biografie

Gerda Dendooven (1962) werd geboren op de dag dat de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken, maar dan jaren later. Ze doet iets met boeken en theater, met acteurs, muzikanten en soms ook met schrijvers maar met slechts één vormgever. Dooreman. Ze schrijft ook zelf, bij eigen tekeningen of voor kranten en tijdschriften. In 2017 komt haar eerste roman uit: TABAC bij Uitgeverij Querido.

Arno van Vlierberghe
1990°
Biografie

Arno van Vlierberghe (1990) is dichter. Zijn gedichten verschenen in Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, DW B en op Samplekanon en Hard//Hoofd. Tijdens zijn studies taal- en letterkunde en vergelijkende moderne letterkunde in Gent wijdde hij twee scripties aan het oeuvre van Michiels. In recente poëzie probeert hij, de opkomende politiek in gedachten, nieuwe muren op te trekken tussen privé- en werksfeer, intimiteit en kille transactie.

Artikels
Daan Borloo
Biografie

Daan Borloo (1993) studeerde vergelijkende moderne letterkunde aan de Universiteit Gent en werkt als communicatiemedewerker bij Voetvolk|Lisbeth Gruwez. Daarnaast schrijft, regisseert en performt hij op freelancebasis - onder andere bij het collectief Club Jaecques.